Novinky
Exkurzia záhonom tekvíc
O tekvici sme už čo to napísali. Dozvedeli sme sa, že v kuchyni má veľmi široké využitie. Môžeme z nej pripraviť chutnú krémovú polievku, urobiť prílohu k mäsu, upiecť zdravý koláč alebo jednoducho ugrilovať a ozvláštniť tak každú grilovačku či záhradné posedenie. Tam však jej využitie naozaj nekončí. Medzi netradičné spôsoby použitia tekvice patrí výroba hudobných nástrojov alebo tekvica ako hever na vyťahovanie vína zo sudov. Dekorácie z tekvice v jesennom období a v okolí Sviatku všetkých svätých sú samozrejmosťou. Práve v tomto období môžeme byť prekvapení z množstva druhov tekvíc, ktoré sú nám k dispozícii. Povedzme si niečo o tých u nás najbežnejších.
Tekvicový poklad
Dnes je tekvica obľúbenou ingredienciou kuchyne našich starých mám, ale rovnako aj hlavnou zložkou orientálnej kuchyne. Je rovnako súčasťou modernej gastronómie ako aj tradičných receptov, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Výdatne sa používa predovšetkým v teplej kuchyni, no jej využitie je oveľa rôznorodejšie. Je nielen jesennou dekoráciou, o čom sa presvedčíte na našom facebooku, ale aj výbornou surovinou pre extra zdravé koláče a neodmysliteľnou pochúťkou pre každého vegetariána či vegána. Samozrejme, najobľúbenejším receptom je tekvicová polievka či tekvicový prívarok.