Novinky
Ryby od výmyslu sveta 2
TUNIAK. Ďalšou z obľúbených rýb, ktoré sa nachádzajú aj na našom stole, je tuniak. Tuniak je ryba, ktorá je masovo konzumovaná v Spojených štátoch amerických, Japonsku i u nás v Európe. Z nutričného hľadiska ide o veľmi dobrý zdroj bielkovín. Hodí sa preto aj do jedálneho jedálnička ľudí, ktorí sa venujú cvičeniu. Okrem omega-3 mastných kyselín v ňom nájdeme aj omega-6 mastné kyseliny. Vo veľkom obsahuje aj niektoré vitamíny a minerály. Zloženie tuniaka sa stará o niekoľko zdraviu prospešných účinkov. Prospieva zdraviu srdca, mozgu, očí, zlepšuje stav pokožky a bojuje proti chronickým zápalom. Konzumácia tuniaka môže znížiť riziko rakoviny hrubého čreva, pŕs či obličiek. Zlepšuje imunitný systém a znižuje pravdepodobnosť obezity. Pohodlné je konzumovať aj tuniaka v konzerve. Konzervovaný tuniak v oleji alebo vo vlastnej šťave je tiež kvalitná ryba a neprichádza o žiadne zo svojich výhod.