Novinky
Netradičné šaláty
Našťastie, dnes sú už šaláty súčasťou každého jedálneho lístka a v mnohých prípadoch dokonca aj súčasťou denného menu. Na druhej strane, často nám chýba fantázia a chuť experimentovať a šaláty sú väčšinou mdlé a nudné. To sa dá však napraviť. V prvom rade začnime používať sezónnu zeleninu. Hlavné ingrediencie do šalátu sa nám tak budú postupne obmieňať počas celého roka. Dbáme však hlavne na čerstvosť ovocia a zeleniny a na jeho kvalitu. Čo je však výborné, dnes už máme k dispozícii aj širokú ponuku exotických druhov a tak môžeme pohodlne kombinovať domáce produkty so zahraničnými a vykúzliť tak aj celkom exotické kombinácie. My sme sa rozhodli ponúknuť vám pár rád, čo všetko môžeme ku každodennej zelenine pridať, aby sme vytvorili chutný šalát, ktorý nielen poteší chuťové poháriky, ale aj zasýti a tiež na tanieri pekne vyzerá a nemusíme sa tak báť obyčajný zeleninový šalát ponúknuť aj hosťom.
V hlavnej úlohe strukovinová múka
Múka je základnou surovinou každej jednej domácnosti. Je to jedna z tých potravín, ktorá je nevyhnutná dokonca i v každej medzinárodnej kuchyni. U nás sa múka najčastejšie pripravovala z obilnín, no v súčasnosti je stále známejšou aj strukovinová múka. O strukovinovej múke sa v poslednej dobe hovorí veľmi veľa a dostala sa aj do noriem školských jedální. Vyznať sa v múke však vôbec nie je jednoduché, pretože trh je priam zaplavený množstvom druhov múky a jej rôznych modifikácií. V ponuke obchodov je veľký výber múk. Od klasickej pšeničnej, ktorá je v ponuke dominantná, až po múku, ktorá je vyrobená z iných obilnín a rastlín, ako je napríklad kukurica, špalda, pohánka, sója či iné strukoviny.