Novinky
Netradičná jarná zelenina
S príchodom jari sa nemení len čas, ale obmieňame aj svoju stravu. Stále viac a viac konzumujeme rôzne druhy čerstvej zeleniny. Na našom jedálnom lístku sa objavujú aj netradičnejšie druhy, ktoré nie sú pre našu oblasť typické. V školských jedálňach sa väčšinou nepoužívajú, okrem avokáda, ktoré je dokonca u nás dostupné počas celého roka, ale to neznamená, že ich liečivú silu môžeme ignorovať. Mnohé veľmi dobre poznáme, ale o ich liečivých účinkoch vôbec netušíme. Ak teda robíte vo vašej škole napríklad nástenku s jarnou tematikou, nezabudnite spomenúť jarné vitamínové bomby v podobe nasledujúcich druhov zeleniny.
Superpotraviny
V Gastro novinách sme Vám predstavili superpotraviny a ich pozitívne účinky na náš organizmus. Jablká s vysokým obsahom vitamínu C, mandle plné minerálov a dobrých tukov, brokolicu ako silný antioxidant, čučoriedky ako liek na tráviace ťažkosti, ryby bohaté na omega-3 mastné kyseliny, listovú zeleninu nabitú vitamínmi, sladké zemiaky preventívne pôsobiace na vznik žalúdočných vredov, obilné klíčky s úžasnou liečivou silou, avokádo plné vlákniny a ovsenú kašu na zníženie hladiny cholesterolu.