Novinky

Antioxidanty vo vašej školskej jedálni 2.časť
11
04/16

Antioxidanty vo vašej školskej jedálni 2.časť

Citrusové plody sú nielen veľmi chutné, ale aj plné výživných látok. Konzumácia citrusových plodov poskytuje ochranu pred vznikom kardiovaskulárnych ochorení, vysokým krvným tlakom, rakovinou či anémiou. Obsahujú totiž látky, ktoré zabraňujú rastu nádorových buniek. Sú teda považované za účinnú prevenciu rakovinových ochorení a chronických chorôb. Obsahujú veľa vitamínu C. Ten ako najsilnejší antioxidant eliminuje škodlivý vplyv voľných radikálov.

Čítajte viac

Jar na tanieri
15
03/16

Jar na tanieri

Každé zariadenie školského stravovania, vedúce školských jedální i kuchárky, ktoré v školskej jedálni pracujú, sa snažia, aby deti jedli jedlo, ktoré je zdravé a aby získali skutočne zdravé stravovacie návyky. Preto je nevyhnutné využívať čerstvé sezónne potraviny. Tento rok pripadol na 20. marca prvý jarný deň a začne sa teda veľa hovoriť o jarných potravinách, predovšetkým o zelenine, ktorú je vhodné zaradiť do jedálneho lístka aj v školskej jedálni. Pri správnom zostavení jedálneho lístka zo sezónnych potravín sa dá dokonca aj ušetriť.

Čítajte viac

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti