Novinky

Farbivá a konzervanty: Aké nebezpečenstvo sa v nich skrýva?
25
04/16

Farbivá a konzervanty: Aké nebezpečenstvo sa v nich skrýva?

Prídavné látky v potravinách nazývame aj aditíva. Sú to látky, ktoré sa pridávajú do potravín, aby upravili vôňu, farbu či chuť potraviny alebo aby predĺžili dobu jej spotreby. Väčšinou majú vylepšiť určité vlastnosti potraviny a vytvoriť dojem dlhšej čerstvosti. Samozrejme, účinky týchto látok sú starostlivo skúmané. Pravidelne sa kontroluje a testuje, či nemajú na naše telo negatívny vplyv a či nespúšťajú v tele určité choroby. Tak isto je predpísané ich bezpečné množstvo. Do tejto skupiny látok patria rôzne dochucovadlá, konzervačné látky, stabilizátory, zahusťovadlá a farbivá.

Čítajte viac

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti