Novinky

Keď lekvár nie je lekvár
23
03/16

Keď lekvár nie je lekvár

V Gastro novinách sme načrtli pár rozdielov medzi lekvárom, džemom a ovocnou nátierkou. Lekvár môžeme pripraviť z rôzneho ovocia, najčastejšie ho však pripravujeme zo sliviek. Do lekvárov pridávame aj cukor, ktorý má zároveň aj konzervačné účinky. Džem je charakteristický tým, že v hotovom produkte sa musia nachádzať malé kúsky ovocia. Práve takáto konzistencia robí džem džemom. Ovocná nátierka je obľúbeným produktom z ovocia. Nazývame ju aj marmeláda. V súčasnosti sa používajú oba tieto názvy. Ovocná nátierka sa používa na pečivo alebo ako plnka do varených alebo pečených pokrmov z múky. Ovocná nátierka má trošku tuhšiu konzistenciu ako džem. Pozrime sa na tieto jednotlivé produkty ešte detailnejšie.

Čítajte viac

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti