,
Inšpekcie naše každodenné
Pridané 22.2.2016 16:00:00
Kompletnejšia kontrola jedální slovenskými hygienikmi bola naposledy vykonaná v roku 2013. Výsledky tejto kontroly boli výnimočne zverejnené aj na internete. Kontrola bola zameraná na nasledovné oblasti, pričom je nutné podotknúť, že inšpekcie sú vykonávané aj v súčasností. Hygienici sa stále zameriavajú na to, či zamestnanci dostatočne dodržiavajú osobnú hygienu a či majú v poriadku doklady o zdravotnej i odbornej spôsobilosti. Špeciálne sa dohliada na manipuláciu s potravinami a na ich skladovanie. Je preto dôležité chrániť potraviny pred kontamináciou, pravidelne kontrolovať podmienky skladovania i skladované potraviny. Nesmú sa používať potraviny po dátume spotreby a samozrejme sú prísne podmienky aj na konečné servírovanie jedla. Je potrebné dodržiavať aj čas podávania pokrmov a dodržiavať správnu teplotu jedál.
Nový komentár