Keď lekvár nie je lekvár

Pridané 23.3.2016 13:30:00

V Gastro novinách sme načrtli pár rozdielov medzi lekvárom, džemom a ovocnou nátierkou. Lekvár môžeme pripraviť z rôzneho ovocia, najčastejšie ho však pripravujeme zo sliviek. Do lekvárov pridávame aj cukor, ktorý má zároveň aj konzervačné účinky. Džem je charakteristický tým, že v hotovom produkte sa musia nachádzať malé kúsky ovocia. Práve takáto konzistencia robí džem džemom. Ovocná nátierka je obľúbeným produktom z ovocia. Nazývame ju aj marmeláda. V súčasnosti sa používajú oba tieto názvy. Ovocná nátierka sa používa na pečivo alebo ako plnka do varených alebo pečených pokrmov z múky. Ovocná nátierka má trošku tuhšiu konzistenciu ako džem. Pozrime sa na tieto jednotlivé produkty ešte detailnejšie.

Keď lekvár nie je lekvár

Komentáre (0)

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti