,
Ako pripraviť chutný múčnik
Pridané 12.5.2017 12:00:00
Už sme si napísali niečo o ingredienciách i o tom, ako sa má postupovať pri príprave cesta. Základom sú kvalitné ingrediencie, treba ich teda vybrať veľmi dôkladne. No dôležitý je aj technologický postup pri príprave cesta. Môže sa nám napríklad stať, že múku prelejeme tekutinou. Výsledný múčnik je potom ako keby scvrknutý a cesto stratí na svojej vláčnosti. Rovnako urobíme chybu, ak do kysnutého cesta pridáme štipku soli. Cesto nám nevykysne, pretože soľ bráni kvasinkám, aby robili to, na čo sú predurčené, teda kvasili. Tak isto suroviny, ktoré používame by sme mali nechať chvíľu postáť a nie pracovať s nimi hneď po vybraní z chladničky. Mali by mať totiž izbovú teplotu. Najviac to však platí pri vajíčkach. Rovnako však nepomôže, ak cesto necháme kysnúť pri veľmi vysokej teplote, pretože sa sparí a múčnik tak bude nekvalitný.
Nový komentár