Zelenina a ovocie, ktoré by sme mali jesť častejšie 1. časť
Pridané 17.5.2016 10:45:00
Niektoré potraviny by sme mali jesť častejšie ako ostatné. Vybrali sme pre vás 15 druhov ovocia a zeleniny, ktoré keď zaradíte častejšie do vášho jedálnička, urobíte malú zmenu v stravovaní, ktorá však bude mať veľký vplyv na vaše zdravie. Čučoriedky sú farebným kopancom pre imunitu, ktoré dokážu naštartovať obranyschopnosť nášho tela ako nič iné. Brokolica zas nadopuje telo vitamínom C. Výbornou potravinou je aj karfiol, ktorý má mnoho pozitívnych účinkov na naše zdravie. Chráni napríklad naše srdce a okrem toho je aj účinným antioxidantom. Liekom a zeleninou zároveň je aj kapusta. Pre vegetariánov odporúčame konzumovať tekvicové plody, ktoré sú hodnotným zdrojom betakaroténu, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A, ktorého nedostatkom vegetariáni často trpia.
Nový komentár